ΣΧΟΛΗ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

ΛIΓΑ ΛOΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜAΣ
Σχολή Ταχυπλόων
Η Σχολή

Όλα ξεκίνησαν το 2005 όταν ιδρύθηκε η σχολή χειριστών ταχυπλόων σκαφών Freeblue, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Η πολυετής μας επαφή με τη θάλασσα και τα ταχύπλοα, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση ακαδημαϊκού επιπέδου, δημιούργησαν μια άρτια κατάρτιση σε θέματα ναυσιπλοΐας και ναυτικής τέχνης.

Οι εκπαιδευτές της σχολής μας, πολλά χρόνια τώρα «γράφουν» χιλιάδες μίλια σε μικρά και μεγάλα ταξίδια, αντιμετωπίζοντας κάθε κατάσταση και αποκτώντας εμπειρίες και γνώσεις που απλόχερα μεταδίδουν στους μαθητές μας.

Όντας εκπαιδευτές για πολλά χρόνια, απέκτησαν μεγάλη εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης και ανέπτυξαν μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο διδασκαλίας για ταχύπλοα, η οποία ενισχύεται από το όμορφο περιβάλλον της σχολής μας, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα που αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Με το μεράκι και την πολυετή εμπειρία τους, βοηθούν τους μαθητές να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις και να επιτύχουν στις δοκιμασίες των εξετάσεων αλλά και της ανοιχτής θάλασσας. Συνάρτηση των παραπάνω είναι τα μέγιστα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις, καθώς και η απόλυτη ικανοποίηση των μαθητών της σχολής!

Οι Eκπαιδευτές
Πάρης Βαλσάμης
Πάρης
Βαλσάμης
Ιδρυτής και Εκπαιδευτής της Σχολής Ταχυπλόων, γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε το 1983 από την Ανώτερη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ν. Μηχανιώνας.
Είναι εκπαιδευτής υποψηφίων χειριστών ταχυπλόου από το 2004.
Ακόμη, είναι εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης από το 2003 και ιδιοκτήτης του καταστήματος και E-Shop Καταδυτικού Εξοπλισμού, Ειδών Camping και Ναυτιλιακών Ειδών Freeblue.gr.
Ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα και τη ναυτική τέχνη από νεανική ηλικία
Πάρης Βαλσάμης
Παναγιώτης
Βαλσάμης
Γεννήθηκε το 1992 και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ν. Μηχανιώνας το 2014.
Είναι εκπαιδευτής υποψηφίων χειριστών ταχυπλόου από το 2018, και Υποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ έχει πολυετή εμπειρία και ως Κυβερνήτης Τουριστικών Σκαφών.
Στον ελεύθερο του χρόνο, ασχολείται με την ελεύθερη κατάδυση, το υποβρύχιο ψάρεμα και τη ναυτική τέχνη από νεαρή ηλικία.
Τα μαθήματα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθούμε προκειμένου οι μαθητές μας να μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στις απαιτήσεις των εξετάσεων για την απόκτηση του διπλώματος ταχυπλόου, περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά μαθήματα.
Το θεωρητικό κομμάτι καλύπτει το γραπτό σκέλος των εξετάσεων με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ενώ το πρακτικό κομμάτι περιλαμβάνει την εκμάθηση - εξάσκηση στον χάρτη, στα σωστικά, ναυτικών κόμπων, καθώς και στους απαιτούμενους χειρισμούς του σκάφους.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Προκειμένου να συμμετάσχετε στα μαθήματα και τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος ταχυπλόου, θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (Δύο Όψεις)
Φωτοτυπία Ελληνικού Διπλώματος Οδήγησης (Δύο Όψεις) ή Ιατρικές Βεβαιώσεις από Οφθαλμίατρο και Παθολόγο
Εξουσιοδότηση Επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής
Υπεύθυνη Δήλωση Επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής
Αίτηση Συμπληρωμένη με τα στοιχεία σας
3 Έγχρωμες φωτογραφίες σας, διαστάσεων 3.5 x 4.5mm, και το αντίστοιχο Ψηφιακό Αρχείο, Διαστάσεων 450 x 522 pixels 600dpi.(ΠΛΑΤΟΣ x ΥΨΟΣ), το οποίο μπορεί να σταλθεί και απευθείας από τον φωτογράφο στο e-mail μας info@freeblue.gr
*Εάν επιλέξετε να επικυρώσετε την εξουσιοδότησή σας μέσω GOV.gr, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310912488 για να σας δώσουμε τις επιπλέον πληροφορίες που απαιτούνται για τον εξουσιοδοτούμενο.
Αποστολή Δικαιλογητικών
Εφόσον τα δικαιολογητικά σας επικυρωθούν μέσω GOV.gr, μπορείτε να μας τα προωθήσετε με e-mail στο info@freeblue.gr, και να μας προσκομίσετε τις φωτογραφίες κατόπιν συνεννόησης.
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
Αναλαμβάνουμε για εσάς τις διεκπεραιώσεις των σκαφών σας στο Λιμεναρχείο:
1

Λεμβολόγια

Μεταβιβάσεις Σκαφών
Ανανέωση Άδειας Εκτέλεσης Πλοών (Α.Ε.Π.)
Έκδοση Άδειας Εκτέλεσης Πλοών (Α.Ε.Π.)
Τροποποιήσεις στην Άδεια Εκτέλεσης Πλοών (Α.Ε.Π.) όπως: Αλλαγή Ονόματος, Προσθήκη/Διαγραφή Μηχανής, Αλλαγή Επιβαινόντων / Πλοών.
2

Διπλώματα Ταχυπλόου

Έκδοση Νέου Τύπου Άδειας Ταχυπλόου
(Αντικατάσταση από Δίπλωμα Παλαιού Τύπου)
Ανανέωση Άδειας Ταχυπλόου λόγω Ορίου Ηλικίας
Επανέκδοση Λόγω Απώλειας ή Φθοράς
3

Ασφάλειες Σκαφών, Αυτοκινήτων & Τρέιλερ

4

Έκδοση Πινακίδων Τρέιλερ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!
ΟΙ ΜΑΘΗΤEΣ ΜΑΣ,
ΕIΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜAΣ...
5 αστέρια
5 αστέρια
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.
Η καλύτερη σχολή, ο κ. Πάρης φοβερός δάσκαλος - αν τον προσέξεις θα μάθεις πολλά πράγματα, φαίνεται ότι αυτό που κάνει το αγαπάει. Ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που μου μάθατε. Όποιος θέλει δίπλωμα για ταχύπλοο Freeblue μόνο.
5 αστέρια
5 αστέρια
5 αστέρια
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Ξ.
Εξαιρετική η σχολή! Άριστοι επαγγελματίες, πολύ καταρτισμένοι στο αντικείμενο. Πρόθυμοι να βοηθήσουν και να σε εξυπηρετήσουν ανά πάσα ώρα. Πραγματικά τους αξίζουν πολλά μπράβο!
5 αστέρια
5 αστέρια
5 αστέρια
JULIE EL. CH.
Η καλύτερη εκπαίδευση που θα μπορούσα να έχω για το δίπλωμα ταχυπλόου. Ο κ. Πάρης σου μεταφέρει τις τρομερές γνώσεις του με έναν τρόπο που δεν υπάρχει περίπτωση να τις ξεχάσεις! Ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται για τους μαθητές του, και χαράζει ανεξίτηλα τη γνώση για τη θάλασσα στη μνήμη!
5 αστέρια
5 αστέρια
5 αστέρια
ΑΓΓΕΛΟΣ Κ.
Εξαιρετική σχολή ταχυπλόων σκαφών με έμπειρους εκπαιδευτές που προσφέρουν μια πλήρη και διεξοδική εμπειρία μάθησης!
5 αστέρια
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
FAQ
Είμαι κάτω των 18, μπορώ να δώσω εξετάσεις;
Δυστυχώς όχι. Θα πρέπει να είστε 18 και άνω για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις.
Πως καθορίζονται οι ημερομηνίες μαθημάτων;
Τα μαθήματα καθορίζονται περίπου 10-15 ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία εξέτασης.
Θα μπορούσα να προγραμματίσω τα μαθήματά μου ανεξάρτητα από την ημερομηνία της εξέτασής μου;
Σαν σχολή, προτείνουμε τα μαθήματα να προγραμματίζονται κοντά στην ημερομηνία εξέτασης. Ωστόσο πάντοτε προσπαθούμε να βρίσκουμε την ιδανικότερη λύση με γνώμονα τις ανάγκες κάθε υποψηφίου μας.
Δεν νιώθω έτοιμος/η για τις εξετάσεις. Θα μπορούσα να κάνω παραπάνω ώρες μαθήματος στον Χάρτη ή και στο Σκάφος;
Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα μαθημάτων μας είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι υποψήφιοι μας να είναι πλήρως έτοιμοι για τις εξετάσεις τόσο στα θεωρητικά όσο και στα πρακτικά.
Φυσικά, εννοείται πως κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να προγραμματίσουμε επιπλέον ώρες εκπαίδευσης.
Πότε και πού πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;
Ο χώρος που πραγματοποιούνται οι εξετάσεις είναι στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης (συνήθως εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης) και οι ημερομηνίες καθορίζονται από το Λιμεναρχείο.
Καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε για τις ακριβείς επόμενες διαθέσιμες ημερομηνίες!
Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να υποβάλλουμε αίτηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του Λιμεναρχείου.
Επισκεφθείτε την ενότητα Δικαιολογητικά Ταχυπλόου για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την Αίτηση και τα υπόλοιπα Δικαιολογητικά.
Γίνονται μαθήματα και τον Χειμώνα;
Μαθήματα και εξετάσεις γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου!
Ωστόσο, καθώς την Άνοιξη και το Καλοκαίρι παρατηρείται εντονότερο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Διπλώματος, προτείνουμε να προγραμματίσετε έγκαιρα την ημερομηνία εξέτασης που σας ενδιαφέρει!
Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου την ημέρα των εξετάσεων;
Μαζί σας θα πρέπει να έχετε την Αστυνομική σας Ταυτότητα ή το Διαβατήριο σας, καθώς και ένα μπλε στυλό.
Επέτυχα στις εξετάσεις! Πόσο γρήγορα μπορώ να έχω το δίπλωμά μου;
Συγχαρητήρια! Σε διάστημα μόλις λίγων ημερών από τις εξετάσεις, μπορούμε εφόσον το επιθυμείτε, να αιτηθούμε έκδοση Προσωρινής Βεβαίωσης -διάρκειας δύο περίπου μηνών- από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Η βεβαίωση έχει κανονική ισχύ και με αυτή μπορείτε να οδηγήσετε, αλλά και να την καταθέσετε σε οποιαδήποτε υπηρεσία χρειάζεται (π.χ. για Εξετάσεις Ναυαγοσώστη Ακτής).

Το δίπλωμα σε μορφή κάρτας εκδίδεται συνήθως σε διάστημα 30-50 ημερών, και θα ενημερωθείτε για την παραλαβή του από το Γραφείο και Κατάστημά μας, με γραπτό μήνυμα!
Τι σκάφος θα μπορώ να οδηγήσω με την Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους;
Βάσει της κείμενης νομοθεσίας που ισχύει αυτή την στιγμή, ο Κάτοχος Άδειας Χειριστή Ταχύπλοου σκάφους μπορεί να κυβερνήσει:

Α) Σκάφος έως 24 μέτρα
Β) Σκάφος μέχρι 100 Κ.Ο.Χ. (κόρους ολικής χωρητικότητας)
Ανεξάρτητα από την ιπποδύναμη της μηχανής που φέρει.
Επικοινωνία
Επικοινωνήστε
μαζί μας!
Κυζίκου 4 (Παπάφη) - Θεσσαλονίκη
2310 912488
info@freeblue.gr
Με ενδιαφέρει
στείλτε μας τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας !
  Μενού
  Close

  Καλάθι Αγορών

  Recently Viewed

  Close

  Καλωσήρθατε !

  Ο κωδικός θα αποσταλεί στο email σας.

  Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε αυτόν τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου.

  Έχετε ήδη λογαριασμό?

  Close

  Close

  Categories